Sunday, 24 July 2011

Alhamdulillah.....=)

alhamdulillah,,syukur atas nikmat yang Allah SWT kurniakan.....pada 23hb julai 2011(ceh,,trep ayat skema lagi)....ana dan 3 orang senior muslimin,7 orang senior muslimat terlibat sebagai fasilitator dalam program Kem Bestari Solat yang diadakan kat SK Pangiran Siti Hafsah,Karambunai....program ne melibatkan student dari tahun 1-6(ana pun cam besa la,,xda feeling ngan bdak2,,huhuhuhuhuhu)...program ne sebagai pendedahan kpada pelajar tentang kepentingan solat,bacaan2 dalam solat,rukun2 solat dan pelbagai lagi....program ne bermula sekitar pukul 7.30 pagi hingga 1.00 tengahari......alhamdulillah,,student bagi kerjasama y baik kepada kami fasilitator...=)...selepas program KBS plak,,kami d ambil oleh En Aliuddin yang sporting gila untuk ke program ceramah 'Pengalaman Haraqah Islam Dalam Menangani Arus Perubahan' yang di sampaikan oleh salah seorang pensyarah Universiti Al-Azhar iaitu Prof. Dr. Mohamed Hesham Hosni Sakr....program ne lebih kepada politik la lebih kurang,,beliau ada menegaskan bahawa kita d Malaysia xperlu nak 'menggatalkan diri' untuk buat demonstrasi cam kat mesir baru ne atas alasan negara kita ne xda masalah dari segi kepimpinan....usai jak program 2,,kami dbawa untuk menjamu selera kat...tah pa nama tmpat En Aliuddin bawa makan 2,,dy sarankan kat ana untuk cuba pisang ijau katanya...pelik jugak la,,pe bendanya 2???? akhirnya da makan bnda 2,,fuhh!!!!!!!!! bkan alang2 sdap bnda 2,,nak tau x pa???? upanya Ais batu campur....fuh,,kna plak ngan pisang goreng,,mmg mantopp gtu...huhu...on da way balik plak baru teringat,,IMAM MUDA FAKHRUL NAK DATANG POLITEKNIK malam 2!!!!! huhu,,penuh ilmu di dada ari sabtu 2,,ada jak pengisian ilmu....skali Imam Muda datang,,baju plak matching ngan beliau,,coklat la dy pakai,,sama...hehe...mmg bertuah la ari 2,,banyak ilmu yang insyaallah akan d amalkan dalam kehidupan sebagai anak,pelajar dan hamba Allah yang dhaif.....hehe....syukur ngan Allah sbb pilih ana untuk jadi sebahagian dari keluarga POLITEKNIK KOTA KINABALU,,lbih2 lagi KELAB ISLAH dalam unit IQRA'....=)
Buat masa ne,,e2 jak la dulu...ana akan cuba sentiasa update blog ne,,insyaallah,,sekian...Salam...=)

5 comments:

  1. Mabruk dik,
    salam kat IM Fakhrul ek hihi ;)

    ReplyDelete
  2. waaahhh best nya .. hehehe .. mcm mo join juak .. adey .. :)

    ReplyDelete
  3. hehe....mmg best kat cni.....byk pengalaman dperolehi....=)

    ReplyDelete